Om

Min races egenskaber:

Race karakteristik mini pudel:
Dværgpudlen er en lille, aktiv, glad, intelligent og udadvendt hund. Elsker mennesker ( især børn). Altid parat til gåture, leg osv. Pudlen fælder ikke, til gengæld skal den klippes, mindst hver 3. mdr. samt have en tur med børsten hver 2. dag. Størrelsen går fra 28-35 cm. Den kommer oprindeligt fra Frankrig. Farvetyper: Sort, Hvid, Brun, Grå, Abrikos. Voksen højde: 28-35 cm. Voksen vægt: 4-5 kg.
Små hunderacer er generelt meget udholdende og livsglade. De er meget populære som selskabshunde.

De er aktive, legesyge og har et stort energiforbrug. De små hundes livsmønster betyder, at de ofte er kræsne og har specielle madvaner. De har en forventet levetid på 11-14 år, men kan blive op til 20 år.

Puddelhundens historie:

De første Puddelhunde dukkede op i Europa i Middelalderen.
Allerede dengang havde de en markant klipning med helt
tætklippede områder. Årsagen til dette var deres funktion som jagthunde ved andejagt; klipningen skulle forhindre, at hundens pels satte sig fast i tjørne og grene, når den bevægede sig ud i mosen for at hente ænderne.

På fransk stammer navnet Caniche fra et øgenavn, “ande-hund”
eller “ælling”. I Tyskland, som en tid gjorde krav på at være racens stamfader, hedder den Pudel, der er afledt af ordet “Puddeln”, som betyder vade i vand.

Udover at være jagthunde har mange Puddelhunde gjort sig bemærket ved at have forsvaret deres herre tappert i kampe,
nogle gange med livet som indsats.

Omkring det 15. århundrede forlader Puddelhunden lidt efter lidt moserne for at indtage selskabslivet. For at opfylde det parisiske bourgeoisis krav koncentrerede opdrætterne sig om at fremavle en stadig mindre race. På den måde opstod Dværgpudlen og derefter Toypudlen.

Puddelhundene er ikke opdelt i samme kategorier størrelsesmæssigt i alle lande: i Japan, USA og Storbritannien (…) er kun tre størrelser anerkendt: Toy, Dværg og Mellem.

I Danmark såvel som i de fleste andre lande, der er medlem af FCI, opdrættes der fire forskellige størrelser:
Toypuddel
Dværgpuddel
Mellempuddel
Storpuddel

Vidste du det?

Dværgpudlen og Toypudlen er de hunde, som har den længste forventede levetid, henholdsvis 14 år (Dværg) og 15 år (Toy). Til sammenligning er den forventede levetid for store hunderacer på 8 år i gennemsnit.

Hundevask kan overdrives!

Kilde: Dobermann klubben
Renlighed, det er noget med omhyggelig vask, med brug af vand og sæbe. Alligevel kan vask, i hvert fald når det drejer sig om vores firbenede ven hunden, overdrives. Ikke sjældent bringer hundeejere deres hunde til dyrlægen, fordi de er utilfredse med dens pels: “og så har jeg endda badet den med snart sagt alle former for bademidler.

De første dage efter badet skinner pelsen, men der går ikke ret lang tid, før den igen er mat og fuld af skæl”, forklarer ejeren og fortsætter: “og så begynder hunden at klø sig”.

Vask din hund på “uldprogram”
Enhver husmor ved at uldent tøj skal vaskes varsomt og med vaskemidler, der ikke virker affedtende, hvis tøjet skal bevare sit smukke udseende og sin varmeevne. Da uld er spundet af dyrehår er sammenligningen med hundepels ligetil. Erfaringen har da også vist, at badning af hunde med mildt sæbevand af brun sæbe eller sæbespåner, ikke er så tosset endda.

Men enten pelsen bades med gammeldags sæbe eller moderne shampootyper, bør pelsen efter sæbebehandlingen skylles grundigt – og det tager længere tid end man tror. Når den synlige sæbe er skyllet af, bør pelsen skylles igennem med lunkent vand, hvori der er kommet lidt eddike for at fjerne eventuelle ikke synlige sæberester. Endelig er det en god ide at blande en portion neutral badeolie i det sidste hold skyllevand. Olien kan fås i håndkøb på apoteket. Der bruges en spiseskefuld olie til 4 liter vand, herved har man en chance for at kompensere hud og hår for det naturlige fedtstof, man fik fjernet under badningen.

Selvom disse forholdsregler bliver overholdt, kan det ikke anbefales at bade hunden i tide og utide. Det naturlige fedtlag beskytter netop pelsen mod urenheder. Kommer hunden hjem godt mudret til efter en tur i pløret område, er det mere skånsomt at skylle pelsen ren med lunkent vand med efterfølgende frottering. Når pelsen er blevet tør kan den børstes ren, for eventuelle minder fra lufteturen.
Den daglige pelshygiejne består i jævnlig omhyggelig børstning. Derved fjernes døde, afstødte hår samt snavs og samtidig stimuleres blodomløbet så fedtkirtlerne via blod og lymfesystemet får næring til at kunne klare arbejdet.

Er hud og hår først udtørret og fyldt med skæl, skal pelsens naturlige balance genvindes ved hjælp af medicinske bademidler.